<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=565748&amp;fmt=gif">

Er du godt sikret mot dataangrep?

Internett er et viktig element i livene til de aller fleste i Norge, og vesten. Bruksområdene blir stadig flere, noe som fører til at stadig mer informasjon om den enkelte blir lagret. Det er derfor viktig å sikre dataene så godt som det lar seg gjøre.

Noe av det viktigste og enkleste du kan gjøre for å beskytte dataene dine er å aktivere 2-faktorautentisering. Aktivering av 2-faktorautentisering vil redusere risikoen for å bli hacket betydelig

2-faktorautentisering (2FA) er en metode for å øke sikkerheten for pålogging til en konto ved å kreve en ekstra bekreftelse i tillegg til passordet. Denne ekstra bekreftelsen kan være en engangskode som sendes til en mobiltelefon, via en authenticator-app på telefonen eller en biometrisk faktor som ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk. 2FA gir et ekstra lag med beskyttelse ved å kreve en ekstra bekreftelse fra en annen enhet, noe som gjør det svært vanskelig for hackere å få tilgang til kontoen din.

I en tid der datainnbrudd og identitetstyveri er på fremmarsj må ikke viktigheten av 2FA undervurderes. Passord alene er ikke lenger tilstrekkelig for å beskytte kontoene, da passord lett kan komme på avveie, bli hacket eller delt ved phishing. Selv om du har aktivert 2FA på kontoene dine er det viktig å lage gode passord som ikke gjenbrukes flere steder. Dette er også med på å hindre uvedkommende i å få tilgang til kontoen. Et godt tips for å enklere huske vanskelige og unike passord er å lage setninger eller fraser. Setninger inneholder naturlig mellomrom og symboler, som gjør passordet sterkere. Lag deg en huskeregel for passord som gjør at du kan lage variasjoner over en frase som sikrer unike passord for hver enkelt tjeneste. Det er også mulig å inkludere bruk av æ, ø og å for ekstra passordstyrke og sikkerhet, men dersom man blir nødt til å logge inn på en maskin i utlandet kan dette være utfordrende.

Mange nettsteder og tjenester krever nå 2FA for å øke sikkerheten for brukerne. Dette gjelder blant annet bankkontoer, e-postkontoer, og enkelte sosiale medier. Det er viktig å aktivere 2FA hos alle tjenester som tilbyr dette alternativet for å beskytte deg selv mot uautorisert tilgang.

I tillegg til å beskytte mot hackere, gir 2FA også en ekstra beskyttelse mot såkalt "social engineering". Dette er når noen prøver å lure deg til å dele sensitive opplysninger, som passord eller engangskoder, ved å utgi seg for å være en anerkjent kilde. Det å aktivere 2FA på kontoene dine er en enkel og effektiv måte å beskytte deg mot datainnbrudd og identitetstyveri. Det tar bare et par minutter å sette opp, men kan spare deg for store utfordringer i fremtiden.

Du kan også lese mer om hvordan du aktiverer 2-faktorautentisering på noen av de mest kjente tjenestene her.
Abonner på bloggen