<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=565748&amp;fmt=gif">

Ressurser

Value skal være din beste støttespiller innenfor økonomi, administrasjon og HR. Derfor utvikler vi stadig innhold med mål om å hjelpe deg slik at du kan fokusere på det du er god på. 

Siste fagartikler

Spare ferien til neste år? Så mange dager kan overføres

Skrevet av Andrea Misje Renså
08.12.22 08:43

Arbeidsgiver plikter å sørge for at alle arbeidstakere avvikler ferie hvert år, og arbeidstaker plikter å avvikle ferie, jf. ferieloven § 5 (1). Hovedregelen er at all ferie skal tas ut i løpet av ferieåret, men hva om man likevel har ferie til overs når det nærmer seg årets slutt? 

Les mer →

Konsulentselskap? Dette er de viktigste faktorene som påvirker lønnsomheten

Skrevet av Martin Vikesland
03.12.22 16:21

Det er mange ting som påvirker lønnsomheten i et selskap. De viktigste faktorene for hva som skaper en lønnsom bedrift vil også kunne variere fra en bransje til en annen. Når vi rådgir og bistår konsulentselskaper ser vi at det ofte er tre områder som er de sterkeste driverne for bedriftens lønnsomhet.

Les mer →

Ferietrekk

Skrevet av Andrea Misje Renså
08.06.22 16:36

Når du skal betale ut feriepenger er det flere vurderinger og avklaringer det er smart å ha på plass i god tid før selve utbetalingen. Vi har laget en oversikt med 6 punkter som dekker de viktigste vurderingene i forkant av feriepengeutbetalingen: 

Les mer →

Ferieloven og ferieavvikling

Skrevet av Andrea Misje Renså
08.06.22 16:36

Alle arbeidstakere har etter ferieloven rett til 25 dager ferie. Ansatte har krav på 3 uker sammenhengende ferie i hovedferieperioden, 1/6 til og med 30/9, men kan velge å utsette ferien til en annen tid på året. Dette avtales direkte med arbeidsgiver i hvert enkelt tilfelle.

Les mer →

Unngå å bli svindlet i sommer

Skrevet av Bård Hansen
08.06.22 16:16

Sommermånedene kan ofte by på hektiske dager med færre ansatte på jobb og mye som skal ferdigstilles før ferien inntreffer. Ferievikarer med mindre erfaring tar over noen av oppgavene og overordnede er kanskje utilgjengelig i større grad. Dette utnytter svindlere, og antallet svindelforsøk øker ofte gjennom sommeren.

Les mer →

Få kontroll på ferieplanen!

Skrevet av Andrea Misje Renså
09.02.22 11:34

God planlegging er en nøkkel til godt resultat - også når det kommer til ferieplanlegging! For å sikre optimal drift gjennom sommermånedene er det lurt å starte planleggingen tidlig.

Les mer →
Les flere artikler