Value Fagblogg

Fra studieliv til en hverdag som regnskapskonsulent

Skrevet av Birgitte Handeland | 02.01.24 08:24

Siden oppstart i 2015 har Value hatt en sterk vekst, og i dag er vi over 150 ansatte på tvers av våre kontorer i Oslo, Drammen, Kragerø, Lillesand, Kristiansand og Bergen. 

Et av våre hovedmål er at Value skal være den beste arbeidsplassen. Derfor bruker vi mye tid og energi på å jobbe strategisk og målrettet for å gi nyansatte en god start, og videre for at de ansatte skal trives og utvikle seg. 

Vi har invitert to av våre ansatte, Emilie Sørensen og Sebastian Nor Olsen, til en prat for å høre litt om hvordan det er å jobbe som regnskapskonsulent i Value og om overgangen fra skolebenken til arbeidslivet. 

Emilie og Sebastian var begge nyutdannet da de startet som regnskapskonsulenter hos oss. Emilie jobber ved kontoret vårt i Oslo, og er en del av vårt nyutdannetprogram, Valued, i 2023. Sebastian jobber i Value Kristiansand, og startet hos oss våren 2022.

Først, en kort presentasjon av Emilie og Sebastian:  

Emilie 
Alder: 23 år
Utdanning: Bachelor i Økonomi og Administrasjon med regnskapsprofil.
Must have på kontoret: Hodetelefoner
Sebastian 
Alder: 27 år
Utdanning: Master i Økonomi og Administrasjon, og årsstudium i IT og informasjonssystemer
Must have på kontoret: Et godt parti sjakk mot mine kollegaer

Hvorfor valgte dere å søke (og takke ja til) en stilling i Value? 

- Jeg kom litt tilfeldig over stillingen gjennom et bemanningsbyrå. Det dukket opp en ny stilling i Value som bemanningsbyrået anbefalte meg å sjekke ut. Jeg søkte og ble tatt inn til intervju. I intervjuet ble jeg så imponert over hvor godt de tok meg imot, og inntrykket jeg fikk av miljøet i Value var veldig positivt. Jeg kjente raskt at dette var den type arbeidsplass jeg ønsket å være en del av, og det var nettopp derfor jeg takket ja til tilbudet fra Value, forteller Sebastian.

Emilie forteller at hun heller ikke hadde hørt om Value før hun kom over stillingsannonsen for nyutdannede. 

- Basert på hva som ble forklart i stillingsannonsen og det jeg så og leste på Value sin nettside og Instagram, fikk jeg et inntrykk av at dette virket som en hyggelig arbeidsplass. Etter å ha vært på intervju hos Value Oslo, satt jeg igjen med en veldig god følelse. Så når tilbudet om jobben kom var jeg ikke i tvil, forteller Emilie.

Hvordan var det å forlate studentlivet og gå over til fast jobb?

- For min del gikk det veldig greit, forteller Sebastian. Etter flere år på studiet følte jeg meg klar for å få en fast arbeidstid og faste rutiner. Jeg fikk en fantastisk fadder og et team som satt meg godt inn i arbeidsoppgavene mine, og jeg følte at læringskurven var god fra start. Jeg var veldig spent på hvor spontan og fri jeg kunne være i fast arbeid, men det har løst seg veldig greit. Ønsker jeg litt tidligere helg for å reise på fjellet kan jeg jobbe inn timer i forkant.

- Jeg har alltid satt pris på hverdagens rutiner, så overgangen fra studentlivet til fast jobb har vært en komfortabel reise for meg. Selv om det var deilig å utnytte friheten jeg hadde som student, er jeg nå veldig glad for stabiliteten og forutsigbarheten jeg har i hverdagen. Ikke minst er det deilig å slippe flere eksamensperioder, sier Emilie.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

- En typisk dag på jobben starter med at jeg går gjennom mailboksen, og ser om det er noe som må tas tak i denne dagen, forteller Emilie. Videre sjekker jeg om det har kommet noen fakturaer eller bilag i mottak, og sjekker status på godkjenningsliste og bank. Jeg har en god variasjon mellom travle og rolige dager. På de rolige dagene får jeg ofte muligheten til å få tettere oppfølging og opplæring av gode kollegaer. Disse dagene har jeg blant annet fått god opplæring i de ulike rutinene vi har. Rundt klokken elleve er vi en god gjeng som går for å spise lunsj. Det er alltid like koselig og deilig å få et sosialt avbrekk midt på dagen. Gjennom måneden er jeg med på å kjøre lønn på flere kunder, gjøre avstemminger og rapportering.

- Den starter alltid med en kjapp hilsning og kanskje en oppdatering på helgen til mine kollegaer, sier Sebastian. Så pleier jeg å ta en tur til studentteamet, ettersom jeg har et ekstra ansvar for dem. Jeg sørger for at de har arbeidsoppgaver og vet hvor de skal begynne. Etter dette setter jeg i gang med mine faste oppgaver, som oppfølging av mail, bokføring, bank, periodiske avstemminger og diverse andre oppgaver. Jeg jobber i eiendomsteamet, så her er ofte drøfting av ulike MVA-problemstillinger i plenum. Innimellom er det viktig å ta noen avbrekk fylt med kaffe og hurtig-sjakk eller shuffle med mine kollegaer.

Hva er det beste med å jobbe i Value? Hvorfor vil du anbefale nyutdannede studenter å søke her? 

- Absolutt arbeidsmiljøet, forteller Sebastian. Det er en god blanding av erfarne og unge som gjør at man alltid får svar på ting man er usikker på. I tillegg har vi det utrolig artig på jobb. Vi har masse å lære av hverandre som både er relevant for arbeidet vårt og utenfor arbeid. Man har mange muligheter innen flere fagfelt, og jeg får inntrykk av at hvis man ønsker å lære noe nytt i et annet fagfelt, legger Value opp til det. Vi driver med både økonomi, HR og teknologi, og vi har et bredt spekter av kunder. Beslutningstakingen i Value er også desentralisert, som er veldig behagelig. Det bekrefter at ledelsen stoler på arbeidet vi leverer.

- Det beste med å jobbe i Value er den lave terskelen for å søke hjelp, støttende kolleger som er alltid villige til å hjelpe, og et stort fokus på et sosialt arbeidsmiljø. Jeg ser på Value som en arbeidsgiver som genuint bryr seg om de ansatte og aktivt jobber for å fremme vår trivsel og suksess, sier Emilie.

Avslutningsvis lurer vi på om du har noen tips til en som er nyutdannet og skal inn i første jobb?

Beste tips fra Sebastian: Vær motivert og nysgjerrig til å lære så mye som mulig, men begynn i det små. Det er ikke krav til kunnskap om alt etter studiet, men heller en grunnleggende økonomi- og dataforståelse. Vær ærlig om hva du forstår, og ikke forstår, for ditt eget beste. Det er ikke meningen at du skal huske alt du lærer, så skriv ned alt. Lag et strukturert notat-ark slik at når du gjør noe du har vært innom, men ikke husker hvordan det skal gjøres, kan du bare se på notatene dine. I tillegg anbefaler jeg at du er delaktig på sosiale arrangementer fra start, slik at du blir bedre kjent med de andre, og de andre blir kjent med deg. Det er viktig for din arbeidsdag på sikt.

Beste tips fra Emilie: Mitt tips er å skrive gode notater. I starten er det mange ulike oppgaver og detaljer man lærer seg, så det å skrive framgangsmåter for de ulike oppgavene har hjulpet meg veldig.

Ønsker du å jobbe hos oss? Se våre ledige stillinger her →